Αισθητηριακή δραστηριότητα με καλαμπόκι-φακές-ηλιόσπορους!

Μήπως ξεχάσατε το σακουλάκι με τους ηλιόσπορους ανοιχτούς ; Ή σας περίσσεψαν λίγες φακές στο σακουλάκι ; Ή ακόμα σας χύθηκαν μερικοί κόκκοι καλαμποκιού ; ΜΗ ΤΑ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ! Στο Αggelimama δημιουργούμε δραστηριότητες με υλικά που έχουμε όλες οι νοικοκυρές στο σπίτι μας αξιοποιώντας τα ! Πάμε να δούμε την αισθητηριακή δραστηριότητα με καλαμπόκι – φακές – ηλιόσπορους ;

Αισθητηριακή δραστηριότητα με καλαμπόκι-φακές-ηλιόσπορους!

ΣΕ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ;

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι άκρως αισθητηριακή , καθώς το παιδί έρχεται σε επαφή με νέα ερεθίσματα και νέες υφές ! Η ηλικία που απευθύνεται η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι άνω το έτος , καθώς όπως γνωρίζεις και εσύ τα παιδιά σε αυτή την ηλικία τα βάζουν όλα στο στόμα τους . Θα μπορούσε αυτή η δραστηριότητα να απευθύνεται κάτω από το έτος ; Φυσικά ! Τοποθετώντας αυτά τα υλικά σε διάφανες τσάντες και αφήνοντας το παιδί να τις ανακαλύψει ! Η κόρη μου ασχολήθηκε υπεραρκετά με αυτή τη δραστηριότητα , καθώς με βοήθησε και στη προετοιμασία φτιάχνοντας τη πλαστελίνη . Πάμε να δούμε τα υλικά ;

Αισθητηριακή δραστηριότητα με καλαμπόκι-φακές-ηλιόσπορους!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΛΑΣΤΕΛΙΝΗ

Αισθητηριακή δραστηριότητα με καλαμπόκι-φακές-ηλιόσπορους!

  1. Μισή κούπα αλάτι
  2. 1 κούπα αλεύρι
  3. χλιαρό νερό
  4. Κουπατ επιλογής σας

ΥΛΙΚΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

  • 3 ΜΙΚΡΑ ΜΠΟΛΆΚΙΑ
  • Μισή χούφτα περίπου ηλιόσπορους
  • Μισή χούφτα καλαμπόκι
  • 1 χούφτα φακές
  • 1 τσιμπίδα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΛΑΣΤΕΛΙΝΗ

Σε ένα μπολ , βάζουμε το αλεύρι , το αλάτι και το χλιαρό νερό . Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία σφιχτή ζύμη . Αν βγει πιο υγρή , τότε προσθέτουμε λίγο αλεύρι για να βγει το αποτέλεσμα που θέλουμε .

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα καλαθάκι προαιρετικά ( αν δεν έχετε δε πειράζει) τοποθετείτε τα 3 μπολάκια με τις φακές -τους ηλιόσπορους και το καλαμπόκι ( όπως είδατε πιο πάνω στη φωτογραφία ) , τη τσιμπίδα και τα σχέδια -πλαστελίνη που δημιουργήσατε . Και αφήνετε το παιδί να αυτοσχεδιάσει ελεύθερα και με τη βοήθεια της τσιμπίδας να μεταφέρει τα υλικά στη πλαστελίνη!

Είμαι σίγουρη πως τα μικρά σας θα ξετρελαθούν όπως και η Αριάνα . Και πραγματικά με τόσα απλά και οικονομικά υλικά…. Εύχομαι πραγματικά να το δοκιμάσετε !

Καλή επιτυχία, θα χαρούμε να μοιραστείτε μαζί μας τις δικές σας δημιουργίες !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.