Αισθητηριακή δραστηριότητα με γάντια μιας χρήσης!

Έχεις αγωνία να δεις πως να μετατρέψεις τα γάντια μιας χρήσης σε αισθητηριακή δραστηριότητα για το παιδάκι σου; Το καλοκαίρι τα μικρά μας τρελαίνονται με τις δραστηριότητες πάγου και γενικά για το υγρό στοιχείο… οπότε εμείς οι μανούλες γινόμαστε ευρηματικές και οι ιδέες πραγματικά ξεχειλίζουν και είναι φανταστικά εντυπωσιακές ! Παρακάτω θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες του βίντεο καθώς και ένα βίντεο που θα σας βοηθήσει επιπλέον!

Αισθητηριακή δραστηριότητα με γάντια μιας χρήσης!
ΣΕ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ;

Αναρωτιέστε και εσείς γιατί οι δραστηριότητες με το πάγο ή το νερό είναι οι αγαπημένες των παιδιών μας ειδικά το καλοκαίρι ; Η κόρη μου τρελαίνεται με το νερό , τη βρύση και το λάστιχο, οπότε προσπαθώ να δημιουργώ δραστηριότητες με αυτά τα στοιχεία. Τα γάντια μιας χρήσης περιέχουν διάφορα αντικείμενα και η κόρη μου καλείτε να ανακαλύψει ! Οι πολύχρωμες πλαστελίνες παγωτό ,όπως επίσης και τα βρώσιμά παγάκια , έγινε επίσης μία από τις αγαπημένες μας δραστηριότητες . Η δραστηριότητα αυτή με το πάγο μπορεί να γίνει από τη βρεφική ηλικία δίνοντας στο παιδί ένα κομμάτι πάγο απλά για να το εξερευνήσει και να το επεξεργαστεί με την αφή του. Στη πορεία , μπορούμε να δημιουργήσουμε πολλές δραστηριότητες αρκεί να βάλουμε τη φαντασία μας να “δουλέψει”. Η αισθητηριακή αυτή δραστηριότητα με τα γάντια μιας χρήσης προσφέρει στο παιδί συγχρονισμό όρασης και αφής , ευρηματικότητα , διερεύνηση φαντασίας και φυσικά διασκέδαση και δροσιά!

ΥΛΙΚΑ

Αισθητηριακή δραστηριότητα με γάντια μιας χρήσης!
  • Γάντια μιας χρήσης
  • Πομ-πομ
  • Χρώματα ζαχαροπλαστικής
  • Νερό

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1

Παίρνουμε τα γάντια μιας χρήσης και τοποθετούμε τα πομ-πομ , στη συνέχεια τα γεμίζουμε με νερό και βάζουμε και 3-4 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής της επιλογής μας.

ΒΗΜΑ 2

Τα δένουμε καλά και σφιχτά και τα τοποθετούμε μέσα στη κατάψυξη .Φροντίζουμε να τα τοποθετήσουμε σε ένα σημείο να έχει χώρο μόνο για τα χέρια για να μην παραμορφωθούν αλλά να αποκτήσουν το σχήμα χεριών που θέλουμε . Αφήνω όλο το βράδυ .

ΒΗΜΑ 3

Αφαιρώ από τη κατάψυξη και τώρα είναι έτοιμα για το παιδί μας να παίξει μέχρι να βρει και το τελευταίο πομ-πομ .

Αυτή η αισθητηριακή δραστηριότητα με γάντια μιας χρήσης νομίζω θα σας αρέσει πολύ…Μία πραγματικά εύκολη και οικονομική δραστηριότητα που πραγματικά εύχομαι να σας άρεσε!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.