7 υπέροχοι λόγοι για να επιλέξεις βρεφικό σετ φαγητού από μπαμπού!

 Βλέπεις και εσύ παντού μπαμπού το τελευταίο διάστημα; Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν και αντικαθιστούν τα πλαστικά αντικείμενα και όχι μόνο , με υλικό από μπαμπού . Εκτός από την οικολογική τους χρήση, πραγματικά ξεχωρίζουν για την κομψή και μοντέρνα εμφάνιση τους. Προσωπικά , μία από τις καλύτερες αγορές μου ήταν το πιατάκι σε σχήμα κουνελιού που αγόρασα για την κόρη μου . Παρακάτω θα βρεις και εσύ το αγαπημένο μας κουνελάκι αλλά και πολλά προϊόντα για να μπορείς να το αγοράσεις και εσύ και πραγματικά δε θα το μετανιώσεις !

 μπαμπού σετ φαγητούΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ:

Τι γνωρίζουμε για τα bamboo ?

Τα μπαμπού είναι φυτό τα οποία καλλιεργούνται  σε οργανικές καλλιέργειες και έτσι δεν απορροφούν βλαβερές και χημικές ουσίες . Αποτελεί αναμφίβολα μία από τις πιο οικολογικές λύσεις για το πλανήτη μας .

Γιατί να προτιμήσω τα bamboo?
1) Είναι οικολογικά .

Τα μπαμπού είναι βιοδιασπώμενα και δεν επιβαρύνουν το πλανήτη όταν τελειώσει η διάρκεια ζωής τους σε αντίθεση με άλλα υλικά . Είναι επίσης , μία πολύ καλή ευκαιρία να διδάξουμε στα παιδιά μας να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση και να μάθουν να χρησιμοποιούν στη καθημερινότητα τους υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. Και σίγουρα τα βρεφικά – παιδικά πιάτα είναι μία καλή ευκαιρία να παραδειγματιστούν από μικρή ηλικία.

2) Είναι ασφαλές.

Το πρώτο πράγμα που κοιτάει συνήθως μία μαμά , προτού ξεκινήσει την αγορά ενός αντικειμένου για το παιδί της είναι σίγουρα η ασφάλεια …Έχουν γίνει πολλές μελέτες και έρευνες όπου αποδεικνύουν , με μεγάλη σιγουριά πως τα μπαμπού είναι μία υγιεινή και ασφαλή επιλογή καθώς δεν περιέχουν τοξικές και χημικές ουσίες. Επίσης, δεν απορροφούν στο εσωτερικό τους μικρόβια , ενώ η επιφάνεια της αποτελείται από εκατό τοις εκατό ίνες μπαμπού.

3) Είναι ανθεκτικά.

Μία μαμά επιθυμεί η επιλογή που θα κάνει σε μία αγορά για τον εξοπλισμό του παιδιού της να είναι ανθεκτικό και αν είναι δυνατό να αντέξει όσο γίνεται περισσότερο, αν και το τελευταίο πολλές φορές φαντάζει απλά ένα όνειρο. Τα σκεύη από μπαμπού έχουν αναμφισβήτητα μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε σχέση με άλλα υλικά όπως το πλαστικό ή το γυαλί που φθείρονται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το θετικό είναι πως και να πέσουν κάτω με δύναμη θα παραμείνει το ίδιο καθώς το υλικό είναι αρκετά ανθεκτικό σε πολλές καταστάσεις ακόμα και σε υψηλές θερμοκρασίες.

4) Είναι οικονομικά.

Κάτι σημαντικό που εξετάζουμε συνήθως πριν την αγορά ενός προϊόντος είναι η τιμή του. Σίγουρα, κοιτάμε να είναι οικονομικό και ποιοτικό , αν και πολλές φορές αυτό δε γίνεται και απογοητευόμαστε με την επιλογή μας. Ίσως με μια πρώτη ματιά σε προσωπική αναζήτηση που θα κάνουμε για την αγορά ενός σετ φαγητού από μπαμπού να μας φανούν ακριβά σε σχέση με ένα πλαστικό πιατάκι . Αν γράψετε σε ένα χαρτί πόσα σετ φαγητού έχετε ξοδέψει ή και ακόμα μεμονωμένα , τότε σίγουρα θα αλλάξετε γνώμη και θα καταλάβετε πως αξίζουν τα χρήματα τους (αν και οι διαφορές είναι μικρές). Με την αγορά ενός σετ από μπαμπού ίσως γλιτώσετε όλα εκείνα τα χρήματα που θα αγοράζατε με άλλα σετ φαγητού από διαφορετικά υλικά. Η κόρη μου είναι 17 μηνών , μη γνωρίζοντας στην αρχή για την ύπαρξη αυτών έκανα λάθος και επιπόλαιες αγορές και ως τώρα έχω πετάξει αρκετά σκεύη γιατί χάλασαν ,άλλα έσπασαν ,ράγισαν ή φθάρθηκαν. Οπότε πριν κάνεις την αγορά ενός παιδικού σκεύους , ξανασκέψου το!

5) ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ.

Αν κάτι άλλο κοιτάμε εμείς οι μαμάδες είναι να γλιτώσουμε όσο μπορούμε περισσότερο χρόνο από το καθάρισμα. Το υλικό μπαμπού δεν απορροφά τις οσμές από τη τροφή ούτε μικρόβια όπως θα συνέβαινε με κάποιο άλλο υλικό όπως για παράδειγμα το πλαστικό. Λίγο χλιαρό νερό και σαπούνι αρκεί για να εξαφανιστούν οι οσμές και τα λίπη από φαγητά.

6) Είναι καλαίσθητα.

Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει τη όμορφη και σικάτη εμφάνιση τους; Τα συγκεκριμένα πιάτα από μπαμπού βγαίνουν σε πολλά σχέδια κυρίως με ζώα και τα παιδιά πραγματικά ξετρελαίνονται … Το κουνελάκι το έχει ειλικρινά λατρέψει….Κάθεται το κοιτάζει , του μιλάει δείχνει να απολαμβάνει το φαγητό της καλύτερα! Θα αναρωτιέσαι αν μετράει για τα παιδιά η εμφάνιση στο πιάτο; Σύμφωνα με συμβούλους βρεφικής διατροφολογίας παίζει σημαντικό ρόλο η εμφάνιση στα μάτια των παιδιών , οπού προτείνουν που και που να αλλάζουμε τα πιατάκια τους (χρώμα , σχήμα).

7) ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ.

Ένας λόγος που τα αγόρασα εκτός από τα πλεονεκτήματα που προανέφερα , ήταν το γεγονός ότι στο κάτω μέρος του σκεύους είχε βεντούζα (σε πολλά και διάφορα χρώματα). Τι σημαίνει αυτό πρακτικά ; Ότι το πιάτο δε πάει πουθενά , το παιδί δε μπορεί να κάνει τη γνωστή κίνηση και να το πετάξει από κάτω , θα προσπαθήσει αλλά θα μείνει σταθερό ,ειλικρινά σώθηκα!Ενθουσιάστηκα πραγματικά.. Τα συγκεκριμένα πιάτα παραμένουν στη θέση τους , έτσι γλιτώνεις και τη καθαριότητα που θα έκανες .  Ότι πραγματικά χρειάζεται μια μαμά, ένα προΪόν 2 σε 1 !

Κάντε τις αγορές σας τώρα , ότι χρειαστείτε μπορείτε να μου στείλετε προσωπικό μήνυμα να σας βοηθήσω σε ότι χρειαστείτε!

Επίσης στο Instagram ‘τρέχει΄’ διαγωνισμός ένα πιατάκι από μπαμπού θα γίνει δικό σας !

Λήγει στις 17 Μαϊου!

Affiliate link:

Afilliate link:
Affiliate link:
Afilliate link:
Affiliate link:
Afilliate link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.