5 δραστηριότητες για βρέφος.

Πώς μπορείς να ενισχύσεις την αντίληψη του μωρού σου; Από την ημέρα που έγινα μανούλα , έψαχνα να βρω  δραστηριότητες για να βοηθήσω το βρέφος μου να ισχυροποιήσει ομαλά την ανάπτυξη του. Εδώ θα βρείτε 5 απλές και τρυφερές δραστηριότητες για βρέφος που το βοηθούν να αναπτύξει τη νοητική του δραστηριότητα με φυσικό τρόπο.

5 δραστηριότητες για βρέφος.

1)Θα μου πεις παραμυθάκι;

Η αγαπημένη μου ενασχόληση ήταν να αφηγούμαι στη κόρη μου παραμύθια. Της εξιστορούσα ότι παραμύθι ήξερα . Μου άρεσε πολύ αυτός ο τρόπος επικοινωνίας. Στη πορεία ανακάλυψα πως υπάρχει μία πληθώρα επιλογή παραμυθιών . Ήδη έχουμε δημιουργήσει μία μεγάλη συλλογή από αυτά. Αυτά που προτιμούσα εγώ για την βρεφική της ηλικία είναι τα πάνινα ,όπου είναι μαλακά τόσο στο εσωτερικό όσο και εξωτερικό τους . Ακουστικά παραμύθια, με ήχους ζώων. Παραμύθια με διάφορες υφές, κατά την αφήγηση, που ενεργοποιούν όχι μόνο την ακοή αλλά και την αφή του . Σύμφωνα με έρευνες ,ο τρόπος μετάδοσης αφήγησης παραμυθιού αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην ανάπτυξη αντίληψης του βρέφους. Η εναλλαγή της φωνής μας, ο τόνος και η ρυθμός που δημιουργούμε ,κάνει πιο διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα την αφήγηση ενός παραμυθιού.

 2)  θα πεις και ένα τραγούδι!

Έρευνες δείχνουν πως το τραγούδι βοηθά το βρέφος να ισχυροποιήσει την αντίληψη του και συμβάλλει στην ομαλή πορεία της βρεφικής του ανάπτυξης . Οπότε μπορείς να ξεκινήσεις να τραγουδάς από σήμερα κιόλας νανουρίσματα, παιδικά τραγούδια ακόμη και ένα δικό σου τραγούδι που συνέθεσες, εσύ η ίδια για το δικό σου μωρό! Με την πάροδο των ημερών θα καταλάβεις από τις αντιδράσεις του ,ποιο τραγούδι είναι το αγαπημένο του και μετά δε θα σταματάς να τραγουδάς.

3)Μελωδίες του Mozart…

Έρευνες υποστηρίζουν πως η εναλλαγή ακουσμάτων και ήχου συνεισφέρουν θετικά στην ανάπτυξη του εμβρύου. Από τους πρώτους μήνες κιόλας της εγκυμοσύνης μου, η αγαπημένη μου ώρα ήταν να ακούω τραγούδια τοποθετώντας τα ακουστικά στη κοιλιά μου. Μπορούσα να καταλάβω άμεσα όλες τις αντιδράσεις, άλλοτε το έμβρυο έκανε κινήσεις με νωχελικό ρυθμό και άλλοτε πιο γρήγορο. Άκουγα κλασσική μουσική ,συγκεκριμένα τις περιβόητες μελωδίες του Mozart . Τη συγκεκριμένη μελωδία την ακούσαμε ξανά λίγους μήνες μετά τη γέννηση της ,η αντίδραση της ήταν περίεργη για εμένα. Με κοίταξε, βούρκωσε και ξέσπασε σε κλάματα . Την συγκίνηση αυτή τη παρατήρησα στη συγκεκριμένη μελωδία. Λες να θυμόταν;

4)Πιάσε με !

Είχα παρατηρήσει πως το βλέμμα του μωρού μου επικεντρωνόταν συχνά στη κίνηση των χεριών μου. Ήταν και είναι το αγαπημένο παιχνίδι της κόρης μου ακόμη και τώρα που έχει περάσει ένας χρόνος. Μπορούμε να παίζουμε ώρες με αυτά. Περιγραφικά, τα κουνούσα πότε αριστερά πότε δεξιά ,άλλοτε σε γρήγορο ή σε αργό ρυθμό. Έκανα διάφορα σχέδια με τα χέρια μου ,δημιουργούσα σκιές στο τοίχο , σχήματα και προσπαθούσε να τα πιάσει. Τη πλησίασα με τα χέρια μου , εξαφανιζόμουν και επαναλάμβανα. Της προκαλούσαν τρομερή εντύπωση. Ήταν ο λόγος που άκουσα και το πρώτο της γέλιο να ξεπροβάλλει.

5)Καθρέπτη, καθρεφτάκι μου..

Ο αγαπημένος μας καθρέπτης ,μας προσέφερε πολλές στιγμές γέλιου από τους πρώτους κιόλας μήνες της γέννησης της. Δεν σταματούσε να κοιτάει τον εαυτό της , να γελάει ,να προσπαθεί να τον πιάσει και να κάνει διάφορες γκριμάτσες. Άλλο ένα παιχνίδι με το καθρέπτη ήταν που κοιτούσε μία εμένα μία το καθρέπτη και επαναλάμβανε πολλές φορές (σα να λέει η μαμά μου δύο φορές πως γίνεται αυτό;).
Αυτές ήταν 5 δραστηριότητες για βρέφος με ψυχαγωγικό χαρακτήρα, που ξεκίνησα να εφαρμόζω από τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης μου και εξακολουθώ μέχρι και σήμερα. Φυσικές ενασχολήσεις, που βοηθούν το βρέφος να ισχυροποιήσει τη κινητική και τη διανοητική του αντίληψη, σε όποιο αναπτυξιακό στάδιο και αν βρίσκεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.