10 λεπτά γυμναστικής για μία μαμά αρκούν!

Θα με ρωτούσε κάποιος μα καλά πως γίνεται να γυμναστείς μέσα σε 10 λεπτά; Πως γυμνάζεσαι; Τι είδους γυμναστική είναι αυτή ;

10 λεπτά γυμναστικής για μία μαμά αρκούν!

Και θα  απαντήσω: Πως μία μαμά με αυτά τα 10 λεπτά  μπορεί να κάνει τα πάντα! Για κάποιον άνθρωπο αυτά τα 10  λεπτά  φαντάζουν λίγα ή ανεπαρκή, για μία μαμά είναι αρκετά και πολύτιμα! Και πίστεψε με μπορεί να κάνει πολλά , ταυτόχρονα και διαφορετικά πράγματα με αυτά. Η κούραση της μητρότητας, όπως γράφω σε άλλο άρθρο είναι δύσκολη αλλά συγχρόνως και γλυκιά ! Ωστόσο, μπορούμε να δούμε τα θετικά μέσα από αυτήν .

10 ΛΕΠΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΚΟΥΝ!

Σίγουρα δεν έχω το χρόνο που θα ήθελα να διαθέσω, ούτε να γυμναστώ με το τρόπο που θα ήθελα , ούτε μπορώ να ‘κλειστώ’ σε ένα γυμναστήριο και να ‘χτυπιέμαι’ για ώρες , ούτε να ακολουθήσω πιστά κάποιο άθλημα … Έχω βρει όμως διασκεδαστικούς τρόπους να γυμνάζομαι με το παιδί μου . Και ναι, υπάρχουν φορές που προτιμώ και εγώ όπως και εσύ να αφιερώσω αυτά τα λεπτά πάλι σε όλες αυτές τις δυσβάσταχτες υποχρεώσεις αλλά τώρα πια πατάω ‘φρένο’ και προτιμώ να γυμναστώ με το παιδί μου με το τρόπο που μπορώ, είτε στο σπίτι μου, είτε κάπου υπαίθρια . Και όταν έχει καλό καιρό προτιμώ το δεύτερο!

Στην πραγματικότητα, έχω βρει 10 λεπτά την ημέρα και γυμνάζομαι .  Δεν γυμνάζομαι για να αποκτήσω ωραίο σώμα ούτε ένα καλίγραμμο κορμί . Γυμνάζομαι γιατί νιώθω όμορφα και αυτό πηγάζει από μέσα μου!Πράγματι , κάθε φορά νιώθω ολοένα και καλύτερα και δε μετανιώνω στιγμή για την επιλογή μου αυτή ,ακόμη και φορές που ίσως να μην έχω το χρόνο ή νιώθω κουρασμένη . Η γυμναστική μου δίνει δύναμη να συνεχίσω αυτή την ατελείωτη πάλη εργασίας που ονομάζεται ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ . Αποτελεί για εμένα μία πηγή ενέργειας!

mom gym

Δεν έχω ανάγκη τόσο να γυμναστώ , όσο να νιώσω την εσωτερική ευεξία που μου προσφέρει απλόχερα , να πάρω μια βαθιά ανάσα από τα έγκατα της ψυχής μου και να συνεχίσω τη μέρα μου με μία διαφορετική μορφή ενέργειας πλέον .

Γιατί πίσω από μία μαμά , κρύβεται μία γυναίκα ! Μία γυναίκα που έχει ανάγκες . Και βασικό μέλημα της ,είναι να φροντίσει τη ψυχολογία της , πάνω από όλα για το παιδί της και φυσικά για τον εαυτό της. Άλλωστε , λένε πως η εξωτερική μας εικόνα πηγάζει από τον εσωτερικό μας κόσμο. Μόνο, που αν υπάρχει το δεύτερο υφίσταται και διάρκεια .

Εύχομαι να βρεις και εσύ αυτά τα 10 λεπτά,να τα επενδύσεις κάπου που θα σου προσφέρουν σωματική και πνευματική ευεξία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.